Buscar
  • regasdisseny

Dos trucs senzills per millorar el color de les nostres fotos mitjançant photoshop.

Segur que moltes vegades us ha passat que heu capturat un instant irrepetible en una foto però el color no era l'ideal. Amb els dos trucs que us mostrem a continuació podreu canviar-ho.


Per il·lustrar-ho mostrem una foto captada amb un dispositiu mòbil i els resultats després d'aplicar cada truc.
Foto original que tractarem.

Capa d'ajustament To / Saturació


Dins d'Adobe Photoshop, la utilització d'aquesta capa d'ajustament ens permet tenir un bon control del color que volem modificar.

  1. Creem una capa d'adjustament de To/Saturació dins de Capa>Nova capa d'ajustament>To/Saturació.

  2. Pugem la Saturació al 55%

  3. Canviem el mode de fusió de la capa d'ajustament a Color.

  4. Reduïm la Opacitat de la capa d'ajustament al 80% o inferior per suavitzar l'efecte. Aquesta reducció de la opacitat permet difuminar l'efecte sobre la foto. No obstant, el percentatge d'opacitat dependrà de l'efecte final que busquem.

Aquest és conegut en el sector com l'Efecte Velvia, ja que imita l'efecte de les imatges que causava aquesta pel·lícula de la casa Fuji.


D'aquesta forma, utilitzant el petit truc, obtenim el resultat que veiem a continuació:
Efecte en tons vius


Seguint amb el programa Adobe Photoshop, aquest truc ens permet un efecte de tons vius més propis de l'art pop. Uns tons lluny dels efectes baixos en saturació molt de moda a les xarxes socials.  1. Dupliquem la capa de la nostra fotografia dins de Capa>Duplicar capa o mitjançant el comando Ctrl+J.

  2. Canviem el mode de fusió de la nova capa a Multiplicar. D'aquesta forma veiem que tot s'enfosqueix però a canvi de guanyar tons més saturats.

  3. Per tal de compensar l'enfosquiment anem a Imatge>Ajustos>Ombres>Il·luminació. Un cop se'ns obre la finstra pugen el valor de Ombres>Quantitat fins el valor que ens interessi per evitar que la foto quedi fosca. En l'exemple de la foto ho hem apujat fins a 100.

  4. Aquest pas serveix per millorar els colors, i ho fem creant una nova capa d'ajustament de To/Saturació dins de Capa>nova capa d'ajustament> To/Saturació.

  5. Aquest pas serveix per pujar la saturació de la imatge fins aconseguir la tonalitat que busquem en els colors. En el nostre cas hem buscat pujar la saturació del verd de les fulles i el vermell del tractor. Per aconseguir-ho fem clic a l'eina Ajustament de destí de la finestra de Propietats de To/Saturació. Llavors hem clickat sobre els verds i els vermells i n'hem pujat la saturació fins els valors adequats.

Així doncs, seguits els passos esmentats aconseguim el següent resultat:
S'ha d'esmentar que aquests efectes s'han d'utilitzar amb cura, ja que el retoc d'uns determinats tons pot alterar altres colors i pot causar un resultat molt negatiu.


Igualment hi ha molts altres trucs per ajustar les fotos, però aquests segur que us serviran de molta ajuda.

7 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo