Buscar
  • regasdisseny

El sagnat i la zona de seguretat en arxius per impressió

Ben segur que moltes vegades us heu preguntat per què quan s'envien els arxius a impremta sempre surten rectes i ben tallats. Això hauria de succeïr sempre quan us fan un treball professional, ja que demostra un interès per fer la feina ben feta.


Per entendre el motiu de que la feina resulti ben feta, s'han de tenir en compte dos conceptes fonamentals: el sagnat i la zona de seguretat.


  1. El sagnat es refereix a l'espai exterior que hem d'afegir, sempre, als quatre costats del disseny quan s'envia a impremta. D'aquesta manera, el professional pot tallar el nostre projecte de forma correcta.

  2. La zona de seguretat es refereix a l'espai on es tallarà el paper i l'àrea del disseny. Aquesta zona es situa entre els 3 i els 5mm en funció del tamany del disseny i ens garanteix que en cap cas es talla de forma errònia el nostre treball.

Per entendre-ho millor mostrarem diverses imatges per tal de fer-ho més didàctic.
En la imatge superior es distingeixen els elements anteriorment descrits.

  • L'àrea de color blau és la que conté el sagnat.

  • L'àrea de color groc és la que compren la zona de seguretat.

  • L'àrea compresa dins el rectangle amb les línies verdes és l'àrea del disseny.


En la imatge següent es mostra l'arxiu ja preparat i ajustat per impremta, amb les línies de tall que corresponen amb el límit de la zona de seguretat
D'aquesta manera, podem observar que quan el professional talla el treball per les línies de tall en cap cas es menja el disseny i queda un resultat més professional.6 vistas0 comentarios

   EXPLICA'NS EL TEU PROJECTE

        regasdisseny@gmail.com             (+34) 649 79 12 30

logo instagram

Seguiu-nos a les xarxes