Buscar
  • regasdisseny

Jpg, Png, Tiff o Gif?

Segur que a molts de vosaltres us ha causat molts maldecaps escollir el format d'imatge ideal per guardar les vostres fotos o creacions. Perquè aquest sigui un procés més fàcil, us expliquem les característiques de cada format:Jpg


Es tracta del format més popular per a l'usuari general. El format .jpg o jpeg (Joint Photographic Experts Group) ofereix un alt nivell de compressió a canvi d'una pèrdua de qualitat.


Aquest, permet baixar el pes final de l'arxiu sacrificant valors que a simple vista son imperceptibles. Seria similar, per entendre'ns, al que fa el format MP3 amb el so.


Cal dir que, un cop s'ha comprimit la imatge no es pot tornar a recuperar la qualitat anterior a la compressió, de forma que el converteix en un format no molt utilitzat en l'àmbit professional.


Png

El format .png (Portable Network Graphics) es tracta d'un format amb poques pèrdues en la compressió. A més amés permet l'ús de transparències. És molt utilitzat en el disseny web i en àmbits no professionals. En canvi, per a les impressions en alta qualitat no és un format òptim.


Tiff


El format .tiff (Tagget Image File Format) és el preferit dins de l'àmbit professional. Ho és perquè permet emmagatzemar i/o utilitzar imatges en molt alta resolució i qualitat.


Els arxius en format .tiff són compatibles amb els programes de disseny més avançats com Photoshop, Illustrator, Corel, etc.


A més a més té un gran avantatge respecte formats com podria ser el .PSD, associat a Photohop. Aquest és que el .tiff permet utilitzar imatges i dades en un sol arxiu, sense pèrdues de qualitat i amb una definició de color excel·lent.


Gif


El format .gif (Graphics Interchange Format) es de baixa qualitat i poca profunditat de color.

No obstant, permet crear animacions unitat quadres. Com que cada quadre pot tenir una paleta de fins a 256 colors, fa que els arxius siguin molt lleugers i de fàcil reproducció.

Aquests dos fets, la lleugeresa i la capacitat de crear animacions senzilles l'han fet molt popular a les xarxes socials i dins el món web.


Podriem haver explicat molts més formats existents, però amb els quatre que us hem comentat esperem haver estat d'ajuda.
9 vistas0 comentarios