Buscar
  • regasdisseny

La importància del color en el diseny gràfic

Si la tipografia és un element clau en el disseny d'un logotip i en tots els elements grafics d'una marca, el color no resulta menys important. Els colors ens causen diferents emocions i ens influeixen de forma decisiva en la forma com percebem la realitat.

Les diferents combinacions de colors i tipografies transmeten el missatge o l'emoció concreta que nosaltres volem, de forma que defineixen la personalitat de l'empresa o de l'associació. Per això és molt important tenir en compte l'elecció de color que fa el dissenyador al crear la vostra identitat corporativa o imatge de marca.


Existeixen molts estudis sobre la psicologia del color, és a dir, de la forma en que els colors transmeten emocions i comuniquen. Alguns afirmen que els colors preferits de la gent són el groc, el negre, el blau, el vermell i el verd. Aquests també afirmen que els colors taronja, lila, rosa i gris són els que tenen menys adeptes.

Dins el món empresarial el blau és el més comú, ja que transmet seriositat, confiança i solemnitat. Algunes corporacions molt conegudes com Pepsi, Ford, CaixaBank l'utilittzen com a element clau de la seva marca.


El verd ens transmet tranquilitat i representa l'esperança la salut i la pau. Marques com Starbucks en són un exemple.


El vermell és un color passional, intens, amb un punt d'agressivitat i demostra valors com la vitalitat i la fortalesa. De fet associem directament algunes marques com Ferrari i Coca Cola amb el color vermell.


El groc és un color lluminós i càlid. Denota qualitats com l'optimisme i la claretat. El Tour de Fraça, Ikea i National Grographic l'utilitzen en el seu logo principal.


Tal com veiem, el color és decisiu en la forma de percebre la realitat. En el disseny gràfic la seva importància rau en com el client percep la marca a primera vista. És tasca del dissenyador i de l'empresa trobar la connexió idònia entre lletra, forma i color, donant com a resultat la imatge i el missatge que vol transmetre la marca.
13 vistas0 comentarios

   EXPLICA'NS EL TEU PROJECTE

        regasdisseny@gmail.com             (+34) 649 79 12 30

logo instagram

Seguiu-nos a les xarxes