Buscar
  • regasdisseny

La simplicitat en el disseny. Menys és més.

Banners en pàgines webs, anuncis a Instagram i Youtube, SMS anuncis a TV, tanques publicitàries, SPAM al nostre correu electrònic,... Avui en dia rebem una exposició tan gran en el nostre dia que provoca que no hi prestem gens atenció.


Aquest és un fet que les grans marques que tots coneixem coneix i que ho supleixem amb l'estratègia de la simplicitat de marca. Ja que, a diferència del que creu molta gent amb la simplicitat és suficient, sobretot en l'àmbit del disseny.


Un exemple és l'àmbit dels logotips, emblema de les marques, la seva carta de presentació al públic. Aquests han de ser clars i concisos i han de poder captar l'atenció del públic en pocs segons, d'aquesta forma fan que en vulguin saber més.


La simplicitat per bandera


Google és un exemple de marca consolidada amb un logotip molt simple. Ells ja saben que el seu nom ja els identifica i no necessiten floritures. Per això van abandonar els contorns i ombres de l'antic logo per l'acabat simple actual.

Instagram

La popular xarxa social també va optar per la mateixa estratègia. El seu antic logo estava basat en les antigues càmeres de fotografia Polaroid amb molts detalls, ombres, colors i textures. Un disseny basat en la seva necessitat inicial de donar-se a conèixer i diferenciar-se d'altres xarxes socials existents. La càmera marcava la diferència i donava el missatge adient.


No obstant, degut al seu creixement el logo es va quedar anticuat, degut a que els usuaris van evolucionar des de l'ús de filtres bàsics fins als continguts moderns i creatius. Per això Instagram havia d'evolucionar amb ells.


Que una marca com Instagram canvïi el logo és una decisió arriscada que et pot fer perdre el vincle amb la marca que has creat, però van encertar de ple. Van fer el llançament del nou logo juntament amb una nova interfície molt més moderna.La simplicitat no és minimalisme


Mai s'ha de caure en l'error de que simplificar es tracta de reduïr-ho tot a la mínima expressió.


La simpliciat en el disseny de la image d'una marca es basa en la recerca d'una composició que amb pocs elements destaqui els seus valors i la seva història, i que a més se la recordi i la faci diferent. D'aquesta manera el públic ho perceb com quelcom més que una bonica imatge.


Aquesta tendència, però, s'ha d'integrar dins el que representa l'empresa, tan en els productes i serveis que ofereix com en les relacions amb els clients.


Seria una contradicció que una empresa amb logotips i eslògans simples fabriquessin productes de baixa qualitat, o que treballessin d'una forma totalment ineficient i burocràtica.

Cal remarcar que la simplicitat no és fàcil d'aconseguir: requereix un bon estudi una feina de desenvolupament professional per elaborar un missatge concrec.


Si busques un gran logotip o vols canviar el que ha tens no et posis límits. Fes-ho pensant en la identitat corporativa de la teva marca i als futurs beneficis que en treuràs.

11 vistas0 comentarios

   EXPLICA'NS EL TEU PROJECTE

        regasdisseny@gmail.com             (+34) 649 79 12 30

logo instagram

Seguiu-nos a les xarxes